Satu Mare: Trei indivizi plasati sub control judiciar

Trei persoane au fost plasati sub control judiciar de judecatori, în urma perchezitiilor din data de 22 februarie din judetul Satu Mare, care vizau o grupare infractionala, implicata în trafic de persoane și spălare de bani.

La data de 22 februarie, polițiștii au efectuat 14 percheziții domiciliare, în județul Satu Mare, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și spălare de bani.

Activitățile au fost efectuate în cadrul unei echipe comune de anchetă, împreună cu autoritățile judiciare din Franța și Republica Moldova, și au vizat cetățeni români care ar fi contribuit la spălarea unor sume mari de bani obținute din traficarea, în scopul exploatării prin muncă, a unor persoane de naționalitate moldovenească.

În cauză, a fost dispusă reținerea a 3 persoane, cetățeni români, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. Ulterior, față de persoanele în cauză, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, membrii echipei comune de anchetă au ridicat, în vederea confiscării, 11 autoturisme de lux, două ski-jet-uri, echivalentul în lei și valută a 137.600 de euro, de asemenea, fiind indisponibilizate conturile bancare ale celor bănuiți. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.