Soț și soție, prinși de polițiștii de frontiera satmareni, în timp ce incercau să fugă din Romania

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat într-o masina oprita în trafic, doi cetățeni, soț și soție, din Palestina, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

În data de 21 februarie, polițiștii de frontieră au oprit în trafic pentru control în localitatea Oar, la aproximativ 150 de metri fața de linia de frontiera cu Ungaria, un autoturism marca Audi, înmatriculat în Germania care se îndrepta spre graniţa cu statul vecin.

La volanul mașinii a fost identificat un cetățean olandez, în vârstă de 35 de ani, iar în calitate de pasageri, două persoane din Palestina, soț și soție, de 29, respectiv 19 ani.

Din primele cercetări s-a constatat că cei doi palestinieni intenționau să treacă ilegal frontieră din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând la ca final să fie luate măsurile legale ce se impun.