Un satmarean a cucerit Premiul Oscar ! Cine este acesta ? (Foto)

Pe lângă starurile pe care ii vedem pe covorul roșu la galele de decernarea Premiilor Oscar, mai sunt și echipele de tehnicieni care își aduc din plin aportul la succesul peliculelor cinematografice.

Un premiu Oscar, pe parte tehnica i-a revenit și unui satmarean. Este vorba despre Afra Attila Tamas, un tanar care a dezvoltat la Intel Corporation (California, SUA) o tehnologie performanța de urmărire a razelor de lumina, cu ajutorul carora, efectele vizuale câștiga mult în naturalete, spun specialistii din domeniu. Prin aceasta tehnologie se poate simula traiectoria razei de lumina în lumea virtuala, creand astfel imagini de o naturalete covarsitoare, explica pentru cotidianul satmarean Friss Ujsag, Afra Attila.

Attila a absolvit Colegiul Național „Kolcsey Ferenc” din Satu Mare, în anul 2005, la profil Informatica-intensiv, după care și-a continuat studiile în domeniul informaticii la Cluj-Napoca, unde și-a finalizat atât masterul cât și studiile doctorale (în 2013), în domeniul urmaririi razelor de lumina. În prezent este angajat la Intel Corporation, iar în acest an i-a fost decernat, alături de: Sven Woop, Carsten Benthin, Manfred Ernst si Ingo Wald, Premiul Oscar în domeniul tehnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.