Medic condamnat după 14 marturii de mita. Acum a fost acuzat din nou

Un chirurg de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, dr. Ioan Dobrescu, a fost reclamat recent pentru modul în care a intervenit în cazul unei fetițe de 3 ani. În radiografie se vedea clar cum oasele fetitei erau așezate stramb.

Medicul are o condamnare pentru mită și un dosar în care a primit o amendă administrativă și profesează în același spital. Potrivit dosarului, el le spunea parintilor că dacă nu-i dau mită e ca și cum ele „nu au grijă de copil”.

Ultimul caz s-a întâmplat în ianuarie 2021.
Dacă știam, mai ceream părerea cuiva. Dar n-ai cum să știi, nu e ca și cum și-ar rupe mâna zilnic”, spune Paul Niculescu, partenera de viață a regizorului Andrei Dăscălescu. Fetița celor doi, în vârstă de nici 3 ani, și-a rupt antebrațul în primele zile ale anului 2021.
Dobrescu este un medic care a avut două dosare penale, fiind prins de două ori în flagrant delict. La al doilea, 14 părinți s-au prezentat în fața instanței pentru a povesti cum au fost umiliți pentru a-i da mită doctorului. Iar judecătorii au decis să-l condamne la 3 ani de închisoare cu suspendare în 2016. A continuat să profeseze în același spital unde a comis faptele.
De asemenea, în 2016, a refuzat să trateze o pacientă din Covasna, pe motiv că nu știa limba română și a fost amendat cu 1.000 de lei de CNCD.
Sursa: www.stiridecluj.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.