TOP-ul celor mai pârâți asigurători RCA în instanțe

Asigurătorii RCA se judecă între ei în peste 7500 de dosare pentru a-și recupera despăgubirile plătite în urma accidentelor auto. Valoarea pretențiilor solicitate în aceste cazuri depășea 101,4 milioane de lei la data de 31 decembrie 2020, arată o centralizare făcută de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Datele ASF arată că primii doi mari jucători RCA, City Insurance și Euroins, care dețin 75% din totalul contractelor RCA din țară, sunt pârâte în peste 7.000 de dosare, valoarea pretențiilor financiare solicitate depâțind 93,5 milioane de lei.

Pe locul 3 se află Groupama care are calitatea de pârât în 207 dosare în instanță, în care i se solicită achitarea a peste 3,2 milioane de lei.

Asirom și Omniasig, ambele membre al grupului austriac de asigurări Vienna insurance Hroup (VIG), au calitatea de pârât în 66 de dosare și respectiv 54 de dosare, fiindu-le solicitate achitarea unor sume cumulate de peste 2,4 milioane de lei.

Allianz-Țiriac (cu 41 de dosare) și Generali (31 dosare) sunt următoarele clasate în topul asigurătorilor care au calitatea de pârâți în procese deschise de alți asigurători, valoarea pretențiilor solicitate acestor societăți fiind de peste 1,3 milioane de lei și respectiv 546.000 de lei.

Grawe (10 dosare) și Uniqa (9 dosare) sunt ultimele clasate în acest top al litigiilor, în cazul acestora pretențiile solicitate fiind de peste 66.000 de lei și respectiv 284.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.