Proxeneti condamnati la puscarie. Au obligat o tanara sa se prostitueze in Milano

Trei proxeneţi, acuzaţi că au răpit o tânără din Bihor, au scos-o din ţară cu complicitatea unui taximetrist şi au forţat-o să se prostitueze în Italia, au fost condamnaţi definitiv la detenţie şi la plata unor daune de 10.000 euro în favoarea victimei lor, de care nu mai au dreptul să se apropie vreme de 5 ani.

Afacerea a fost pusă la cale de Antei Bara în decembrie 2014, după ce a fost eliberat din Penitenciarul Satu Mare, unde îl cunoscuse pe iubitul tinerei, încarcerat şi acesta pentru furt. Cu ajutorul fraţilor Florin şi Roxana Bara, Antei a urmărit-o vreme de 5 luni, i-a câştigat încrederea, iar pe 1 mai 2015 au răpit-o şi, cu ajutorul unui taximetrist, au reuşit s-o treacă prin PCTF Borş, fără să fie controlată.

Poliţia Bihor a anunţat vineri, 19 februarie, încarcerarea unuia dintre condamnaţi, Florin Bara, care a fost găsit de poliţiştii din stațiunea Băile Felix.

Ceilalţi doi răpitori, Antei Bara, fost Rostaș, 45 ani şi Roxana Bara, 36 ani, soț-soție, nu au fost găsiţi, fiind daţi în urmărire naţională.

Protagoniştii, Antei Bara, un bărbat din Tileagd cu multiple condamnări pentru trafic de persoane, şi doi fraţi din satul Rontău, comuna Sânmartin, Florin Bara şi Roxana Bara, au ajuns în atenţia procurorilor DIICOT în 2015, după denunţul făcut pe numele lor de o tânără în vârstă de 24 de ani din Bihor, care susţinea că cei trei au răpit-o de acasă şi au scos-o din ţară, forţând-o să se prostitueze vreme de 5 zile în Milano, până când a reuşit să fugă.

Dosarul a ajuns în faţa instanţelor de judecată în 2017, iar după procesul derulat întâi la Tribunalul Bihor şi continuat apoi la Curtea de Apel Oradea, Antei Bara a fost condamnat la 7 ani de detenţie, pe lângă care va executa şi cele 695 zile închisoare rămase după eliberarea condiţionată din 2014. Florin Bara a încasat o pedeapsă de 5 ani închisoare, în timp ce sora lui, Roxana, a fost condamnată la 3 ani de închisoare, tot în regim de detenţie.

Cei trei au fost obligaţi de instanţă și să-i plătească tinerei răpite daune morale de 10.000 euro, iar banii pe care i-au încasat de pe urma exploatării ei, în sumă totală de 1.035 euro, au fost confiscaţi în favoarea statului.

Totodată, indivizilor li s-a interzis să-şi contacteze victima ori să se apropie de ea la o distanţă mai mică de 200 metri, vreme de 5 ani după executarea pedepselor.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.