Actuala sefa a DIICOT Satu Mare ar putea rămâne la cârma institutiei și după expirarea mandatului

Actuala șefă a Biroului teritorial Satu Mare din cadrul Serviciului teritorial Oradea al DIICOT, procurorul Elena Ioana Bălaj Chendereș, ar putea rămâne în funcție și după expirarea mandatului de 3 ani, pe care îl îndeplinește din 2018.

În ședința din 23 februarie, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua în discuție propunerea de delegare în aceeași funcție a magistratului sătmărean.

Chendereș a fost numită la conducerea DIICOT Satu Mare începând cu 2 martie 2018, pe o perioadă de trei ani. Magistratul intrase în DIICOT în 2017.

Procurorul Bălaj Chendereș a intrat în magistratură în 2009, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. A devenit prim-procuror al acestei unități de parchet, iar pe 15 iulie 2016 a fost numită la șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, în urma promovării cu media 8,13 a unui concurs organizat în vederea ocupării funcţiilor de conducere a judecătorilor şi procurorilor.

Dacă propunerea de delegare va fi acceptată de secția pentru procurori a CSM, procurorul Bălaj Chendereș va putea rămâne la conducerea DIICOT Satu Mare încă maximum 6 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.