Copil de 3 ani, mort in ambulanta

Un copilas de 3 anisori a murit în ambulanța. Tragedia s-a întâmplat la Botosani.

Prima amulanță care a intervenit în acest caz a fost una fără medic. Aceasta l-a preluat pe copil de la părinții săi, care i-au ieșit în întâmpinare, așa cum s-au înțeles în convorbirea telefonică avută în momentul apelului la 112. Atunci s-a obervat însă că micuțul se afla în stop cardiorespirator, iar echipajul de pe ambulanța de tip B sosită fără medic a solicitat o ambulanță cu medic.

A fost însă prea târziu, și asta deoarece copilul era deja în asistolă, respectiv nu mai prezenta semne cardiace. Echipajul cu medic a ajuns undeva la 20 de minute.

Primul apel s-a dat la ora 23:26, într-o localitate situată la 50 km de Botoșani. Motivul pentru care părinții au solicitat a fost legat de pierderea cunoștinței copilului. De multe ori se întâmplă să facă de la febră o criză de scurtă durată. La 3 minute dispecerul a confirmat cu tatăl că micuțul respiră și are puls. Părinții s-au oferit să iasă în întâmpinare. Ambulanța a ajuns la 20 de minute la locul de întâlnirie cu părinții copilului. La preluare s-a constata stop cardiorespirator. Abia în această situație a fost solicitat echipaj cu medic. Ne pare extrem de rău. Suntem alături de familia îndoliată. Le înțelegem suferința”, a declarat Nicușor Curteanu, purtător de cuvânt al SAJ Botoșani, pentru Realitatea PLUS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.