Jandarm din Satu Mare, exemplu national ! Ce a facut ? (Foto)

Un jandarm din Satu Mare, Alexandru Bratis, a devenit exemplu la nivel național. Acesta a ajutat un om care a pierdut totul în urma unui accident.

17 Februarie: Ziua bunătăţii spontane

Colegul nostru Alexandru se afla în misiune de verificare a respectării măsurilor de prevenție Sars Cov 2 când, lângă un trotuar a văzut o persoană care nu purta mască.

Oprește, te rog… le-a cerut acesta colegilor săi din echipaj. Aa, da, l-am văzut și noi, nu poartă mască.

Alexandru a coborât din autospecială și s-a îndreptat către bărbatul care nu purta mască.

– Bună ziua! Am observat că stați pe jos și voiam să mă asigur că sunteți bine.

Bărbatul, între două vârste, cu privirea adumbrită, s-a uitat prelung și parcă cautându-și cuvintele, cu greu a răspuns:

– Până acum 2 ani eram perfect normal, însă în urma unui accident de muncă am rămas cu o paralizie a picioarelor, iar de atunci totul s-a năruit pentru mine. Nu mai am nimic, în afară de Ianus, câinele meu… dar e suficient.

– Ați mâncat astăzi?

– Încă nu, mi-a mai rămas ceva mâncare de ieri, însă l-am hrănit pe Ianus, el este pe primul loc.

Alexandru a plecat și după 5 minute s-a întors la bărbatul de lângă trotuar cu o pungă de mâncare și cu o mască. Vă rog să le primiți.

Să dăruiești fără să aștepți ceva în schimb, să oferi cu bunătate și să știi că uneori, înainte de a-ți face datoria, e bine să-l asculți pe cel de lângă tine, aceasta este lecția pe care ne-a oferit-o colegul nostru sergent – major Bratiș Alexandru” este mesajul Jandarmeriei Romane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.