Zeci de nemți se scufunda în apa rece ca gheață pentru a ajuta o casa de copii din Satu Mare (Foto)

Un student german în vârsta de 30 de ani, Alexander Ens, a decis să ajute Casa de copii „Buki” din Cidreag. Modalitatea aleasa este cu totul inedita.

Tânărul a lansat „Ice Challenge”, provocare și campanie de strângere de fonduri. Aceasta prevede ca participanții să posteze pe Facebook sau Instagram o fotografie în care sunt surprinși într-un mediu extrem de rece, dar și să doneze pentru cauza aleasă de Ens.

Provocarea se numește „Ice BuKi”, pentru că Buki este numele casei de copii din România pentru care se strâng banii. Acolo sunt instituționalizați minori între 5 și 15 ani. În campanie s-au înscris deja peste 80 de participanți în Germania, iar banii care donați vor fi folosiți de casa de copii la încălzire, în această iarnă, scrie Bild, care preia campania de pe pagina de Facebook a asociației Buki Kinder.

Nu contează dacă băgați un deget mic în apă cu gheață, vă rostogoliți goi în zăpadă sau săriți într-un lac înghețat, totul este permis”, spune Alexander Ens.

După ce se fotografiază în zăpadă sau în apa înghețată, participanții donează pentru casa de copii și „nominalizează” alți prieteni pentru a participa, de asemenea, la provocare.

Casa de copii Buki din Cidreag, județul Satu Mare, este beneficiarul campaniei. Acolo locuiesc un numar de 45 de copii.

Sursa: www.libertatea.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.