Care sunt cei mai buni câini pentru copii și familie ?

Indiferent de rasa de câine pe care ajungi să o aduci în casa ta, este important să ții cont de bunul simț atunci când alegi cei mai buni câini pentru copii.

Golden retriever

Câinii din rasa Golden retriever sunt foarte inteligenți și ușor de dresat, însă sunt și foarte stoici atunci când vine vorba de copii. Deși nu pare, câinii Golden retriever au tendința să fie apatici atunci când copiii mici trag de urechile sau cozile lor. Astfel, câinii din această rasă sunt printre cei mai buni câini pentru familii și copii.

Labrador retriever

Par impunători, însă labradorii sunt deosebit de prietenoși cu familiile, astfel că sunt printre cei mai buni câini pentru copii și familie. Câinii din rasa Labrador retriever sunt un animal de nădejde pentru familii. Această rasă are un apetit insațiabil pentru jocuri și este potrivită pentru un stil de viață activ și un copil căruia îi place să alerge, să arunce mingi și discuri Frisbee.

Beagle

Drăguți, scumpi și gentili, câinii din rasa Beagle adoră să-și facă prieteni. Acestia sunt printre cei mai buni câini pentru copii și cei mai buni pentru familii pentru că sunt iubitori, adoră să se joace și au personalități ridicole. Așadar, dacă ești în căutarea unui câine care vrea să fie alături de oameni, rasa Beagle este grozavă pentru familia ta.

Cocker spaniel

Există o posibilitate ca acești câini să creadă că sunt, de fapt, oameni. Câinii din rasa Cocker spaniel sunt gentili, iubitori, foarte deștepți și adoră să fie alături de copii.

De asemenea, câinii din rasa Cocker spaniel sunt grozavi pentru oamenii care au nevoie de terapie și pot fi o alegere bună pentru persoanele care suferă de anxietate sau copiii care au nevoi speciale. Câinii Cocker spaniel sunt frumoși, dar urechile lor deosebite îi fac mai predispuși la infecții. Astfel, curățarea urechilor este esențială.

Collie

Câinii din rasa Collie sunt cunoscuți pentru blana lor maiestuoasă. Aceștia sunt cei mai buni câini pentru familii și copii. Rasa Collie este incredibil de inteligentă și adoră să se joace alături de copii. Totodată, câinii din rasa Collie învață repede, sunt loiali și foarte protectori.

Pudel

Ai cumva un copil care suferă de alergii? Pudelii ar putea fi cei mai potriviți în astfel de cazuri. Deși niciun câine nu este hipoalergenic, pudelii par să fie cea mai potrivită opțiune pentru că produc mai puțini alergeni. Astfel, pudelii sunt printre cei mai buni câini pentru copii și familii.

Totuși, părinții ar trebui să țină minte mereu că nimic nu poate înlocui monitorizarea atentă a unui copil cu un câine, indiferent de rasa de care aparține sau de cât de bine a fost dresat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.