Investitie de un miliard de euro, în judetul vecin ! 62 de firme interesate !

Pentru licitația de construire a tunelului pe sub Meseș sunt 62 de firme interesate. Acestea au cerut informaţii despre proiect și condițiile de participare. Tunelul face parte din tronsonul Poarta Sălajului – Nușfalău.

Ministru de Interne a declarat ca vor fi selectate 6 oferte, companiile urmand a fi invitate sa depuna ofertele tehnice si financiare. Acestea vor fi alese pe baza unor criterii, cum ar fi experienta in tuneluri realizate in state membre ale Uniunii Europene, experienta in tot ce inseamna executia de poduri si cifra de afaceri, care trebuie sa fie de minim un miliard de euro.

Tunelul va avea o lungime de 2,4 kilometri și va traversa Munţii Meseş la altitudinea de 400 de metri, în apropiere de oraşul Zalău.

Cel mai lung tunel din România este în prezent cel de pe Transfăgărăşan, care are 884 de metri lungime, și a fost construit în 1972. Pentru realizarea sa au fost săpaţi peste 41.000 de metri cubi de piatră, folosindu-se 20 de tone de dinamită, potrivit transfagarasan.eu.

După finalizare, tunelul Meseș va fi cel mai lung din România, cu 2,4 kilometri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.