Cum explica o judecatoare ca nu a arestat un violator periculos: „Nu a comis un atentat terorist”

A fost mult prea blanda cu un violator, pe care l-a trimis in arest la domiciliu. Este cazul unei judecatoare care are si o explicatie … cam greu de digerat, referitor la decizia luata.

Un caz șocant a avut loc la Brăila, unde un bărbat de 32 de ani, a fost acuzat ar fi ţinut sechestrată o minoră de 13 ani timp de 8 luni şi ar fi violat-o în mod repetat. Bărbatul era concubinul surorii fetei.

Este vorba despre judecătoarea Cristina Coarnă, de la Judecătoria Brăila. Aceasta a decis că bărbatul nu este periculos și poate rămâne în arest la domiciliu, fără a fi nevoie să ajungă în închisoare, motivând decizia și spunând că „arestarea preventivă s-ar justifica în cazul în cazul unui atentat terorist, cu victime multiple, nu în cazul unui viol.”.

Și nu s-a oprit aici. Judecătoarea a continuat, spunând: „Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică, instanța de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu în arest pentru 60 de zile”, se mai arată în document.

Tribunalul Brăila a respins, însă, decizia şi l-a trimis pe suspect în arest preventiv.

Situația a fost sesizată la Inspecția Judiciară care urmează să cerceteze de ce judecătoarea a luat aceste decizii.

Sursa: www.bihorjust.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.