Judetul Satu Mare, in coada clasamentului la numarul de infectari cu Covid … spune prefectul Radu Bud

Prefectul Radu Bud a participat, în sistem videoconferință, alături de membrii structurii, la prezentarea Raportului de evaluare a activității desfășurate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în anul 2020.

În anul 2020, sub coordonarea președintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, prefect Radu Bud, s-a reușit gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă și efectelor pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Satu Mare. Prin măsurile dispuse în premieră în județul Satu Mare, un județ de graniță unde existau toate condițiile pentru o extindere rapidă a epidemiei de COVID-19, județul s-a menținut o perioadă lungă de timp pe ultimele locuri în clasamentul la nivel național privind numărul infectărilor cu noul coronavirus, modul de acțiune fiind prezentat ca model de bună practică de către ministrul Afacerilor Interne și fiind preluat de către celelalte județe din țară.

Printre măsurile dispuse de prefectul Radu Bud amintim organizarea de convoaie securizate pentru cei care au intrat în țară, înființarea unui laborator pentru testare COVID-19, efectuarea rapidă a anchetele epidemiologice pentru depistarea sursei focarelor și testarea săptămânală a personalului din centrele rezidențiale. O importanță deosebită au avut-o sătmărenii care au înțeles să respecte indicațiile specialiștilor.

De asemenea, aceste rezultate nu s-ar fi concretizat fără sprijinul Consiliului Judeţean, Comitetelor locale pentru situații de urgență, fără implicarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a structurilor deconcentrate şi descentralizate și reprezentanților mass – media, cărora le mulţumim pentru sprijinul acordat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.