Tramvaie in centrul Satmarului. Alta lume … alte vremuri (Foto)

Timp de 6 ani de zile, tramvaiele traversau pe străzile municipiului Satu Mare. Asta s-a întâmplat chiar la început de secol 20. Prima linie de tramvai a fost inaugurată, în orașul Satu Mare, la 8 noiembrie 1900.

Câteva fotografii de la început de secol 20, stau mărturie „epocii tramvaielor” din Satu Mare. Totul a ținut doar timp de 6 ani, deoarece la sfârșitul anului 1906, linia a fost preluata de Caile Ferate din Ungaria, care a suspendat tramvaiul.

Tramvaiele avea următorul traseu: Gară – str. Griviţei – Calea Traian – str. Mihai Viteazu – str. Horea – înconjura Piaţa Centrală prin faţa Primăriei vechi – str. Cuza Vodă – str. Mircea cel Bătrîn – vechiul pod peste Someş – B-dul. Cloşca – Gara Ferăstrău.

Electricitatea necesară pentru funcționarea tramvaielor era asigurată de uzina electrică, amplasată pe malul drept al Someşului în apropiere de vechiul pod.

La sfârșitul anului 1906, contractul pentru această linie a fost preluată de MAV (Căile Ferate din Ungaria) care nu a mai vrut să întreţină centrala electrică şi a suspendat tramvaiul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.