Trei calauze și 38 de migranti prinși la granita

Vineri, 5 februarie, polițiștii de frontieră au oprit pentru control pe direcţia localităţii Dara, la aproximativ un km fața de linia de frontiera cu Ungaria, două autovehicule, o autoutilitară cu numere de înmatriculare specifice Poloniei și un autoturism marca Skoda cu numere de București.

La volanul autoutilitarei a fost identificat un cetățean român, în vârstă de 19 ani din București, iar în spaţiul destinat transportului de marfă au fost descoperite mai multe persoane de origine afro-asiatică. De asemenea, în autoturismul marca Skoda au fost identificați doi barbați, cetațeni români, șoferul în vârstă de 46 de ani cu domiciliul în București, precum și pasagerul din dreapta, de 39 de ani, din județul Teleorman.

Cele două maşini şi toate persoanele aflate în acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări s-a stabilit că în autoutilitară erau transportaţi 38 de cetăţeni străini, din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 12 şi 40 de ani. Dintre aceştia, trei sunt minori de 12, 16, respectiv 17 ani, iar şapte sunt femei. Cu toții intenționau să ajungă în state din vestul Europei, fără a poseda documente de călătorie legale care să le permită acest lucru. De aceea, cetățenii străini au apelat la cei trei români care să îi ajute să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.