Ce beneficii are bicarbonatul de sodiu ?

Știai că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru alte lucruri în afară de gătit și curățenie?

Tratamentul cu bicarbonat de sodiu și miere, pentru un ten de portelan

Amestecați 4 linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingură de miere și două lingurițe de apă. Aplicați pasta pe ten întinzând-o pe toată fața, evitând zona ochilor, apoi lăsați să acționeze timp de 15 minute. În cazul în care simțiți un mic disconfort, cum ar fi niște furnicături, nu vă speriați, căci astfel funcționează crema. După ce timpul a trecut, ștergeți surplusul cu un prosop umed și clătiți cu apă. Tratamentul se poate repeta de 2-4 ori pe săptămână pentru a obține rezultatele dorit.

Remediu pentru cosuri și punctele negre

Bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent pentru cosuri și puncte negre. Este un exfoliant ușor care ajută la îndepărtarea pielii moarte și curăță porii. Face acest lucru în timp ce ajută la uscarea și vindecarea acneei existente. Bicarbonatul de sodiu are și proprietăți antibacteriene, care previn erupțiile acneice.

Albirea dintilor

Cele mai multe paste de dinți de albire ar trebui să conțină bicarbonat de sodiu ca ingredient, deoarece această pulbere combinată cu peroxid de hidrogen poate albirea dinților într-adevăr.

Spala-te pe dinti ca de obicei, dar presara putin bicarbonat de sodiu peste pasta inainte; repeta 1 data la 3 zile. Sau fa-ti singura o pasta de dinti pentru albire, din ulei de cocos, turmeric si bicarbonat de sodiu, amestecate omogen, intr-un borcanas.

Împrospătează respirația

Orice alte remedii respiratorii pot funcționa temporar, dar bicarbonatul de sodiu poate ajunge la rădăcina problemei și poate scăpa de respirația urât mirositoare! Combinați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu în 1 cană de apă până când se dizolvă și se gargă cu această soluție o dată pe zi.

Scade durerea provocata de aftele bucale

Ulceratiile care apar in gura pot fi tratate cu apa de gura de mai sus, care contine bicarbonat de sodiu si care trebuie utilizata 1 data/zi, pana la disparitia aftei.

Înmoaie pielea

Faceți o combinație de apă, săruri și săpun preferat și masați ușor pielea afectată. După aceea clătiți cu apă caldă. Acest lucru va exfolia pielea și îi va da delicatete și sensibilitate.

Curăță unghiile

Amestecați bicarbonat de sodiu și apă la un raport de 3:1 pentru a face o pastă pe care o veți aplica mai târziu pe unghii. Faceți acest lucru prin masarea zonei unghiilor, astfel încât unghiile și cuticulele să fie mai sănătoase și mai curate.

Exfoliator natural

Puteți folosi bicarbonatul de sodiu ca exfoliator zilnic. Doar amestecați putin bicarbonat și apă în mână și curățați ușor pielea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.