Azi e „Ziua Mondiala fără telefon mobil”. Cât putem rezista fără tehnologia acestuia ?

Azi, 6 februarie, este marcata „Ziua Mondială fără telefon mobil”, o inițiativă a scriitorului francez Phil Marso, ajunsă la ediția cu numărul 21.

Acesta recunoaște utilitatea dispozitivelor mobile de comunicare, însă dorește să atragă atenția asupra pericolelor pe care folosirea excesivă și dependența creată de acestea le pot avea în special asupra tinerilor, dar și societății în general.

Cu prilejul fiecărei ediții a „Zilei Mondiale fără telefon mobil”, fiecare dintre noi este încurajat să observe câte ore poate rezista fără să apeleze la una din funcțiile telefonului.

În 2021, Phil Marso propune o discuție critică față de aplicațiile pentru telefoanele mobile. Nu cumva am ajuns să depindem prea mult de acestea, până la punctul de a risca să nu mai putem duce la bun sfârșit treburi ce țin de rutina zilnică? în acest sens, Marso amintește ziua de 6 iulie 2012, atunci când în Franța rețeaua de telefonie mobilă a fost pe punctul de a produce un haos generalizat în Paris. De exemplu, lipsa accesului la sistemele GPS și la hărțile electronice a dus la perturbarea traficului și la anularea sau amânarea mai multor programări și evenimente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.