Acest lucru va fi interzis ! Ce spune Arafat ?

Șeful DSU, Raed Arafat a mai subliniat faptul că persoanele care se infectează cât timp sunt plecate în străinătate nu mai pot călători înapoi cât timp au un test pozitiv.

E foarte clar că nu mai călătoresc înapoi. Dacă e pozitiv înseamnă că nu mai poate să se amestece cu persoanele sănătoase în avion. E o abordare de sănătate publică. Dacă e pozitiv, prevenim infectarea celorlalte persoane care urcă în avion cu el. Dacă e pozitiv, înseamnă că persoana respectivă trebuie să urmeze modul în care țara respectivă gestionează pacienții pozitivi.

Nicio țară nu lasă pacienții pozitivi pe stradă, îi pune în izolare la domiciliu sau într-un spațiu destinat, dar niciun avion, dacă știe că persona e pozitivă, nu-l va lăsa să urce la bord”, a spus Arafat.

Dacă urci în avion știind că ai rezultat pozitiv, deja e zădărnicirea combaterii bolilor și asta intră sub incidența legii. Înseamnă că ai urcat cu bună știință și ai ajutat la infectarea altor persoane, mai ales dacă ai una din tulpinile agresive. Dacă stă lângă tine o persoană de 70-80 de ani, ai și omorât-o probabil”, a adăgat el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.