Mai apare o declarație. Va trebui semnata de părinți

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că vor exista teste rapide în școli, dar pentru testarea copiilor va fi nevoie de acordul părinților.

Părinții trebuie să își exprime acordul pentru testare, este foarte important. Vor exista teste rapide în școli, o parte au fost deja distribuite către școli”, a declarat vineri ministrul Sănătății.

Întrebat când ar trebui aceste formulare să fie semnate de părinți, Voiculescu a răspuns: „Recomandarea este să fie semnate cât mai curând posibil. Le vor găsi pe site-ul ministerului. În cazul în care nu există medic școlar, se va colabora cu DSP, cu medicul de familie din acea localitate”.

Dacă refuză testarea la școală și nu anunță nici medicul familie, atunci DSP va lua decizia să nu poată participa la cursuri în continuare. Dacă este suspect”, a spus Voiculescu, răspunzând unei întrebări în acest sens.

Formularul poate fi descarcat de aici:

http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2021/02/Formular-de-exprimare-a-consim%C8%9B%C4%83m%C3%A2ntului.pdf?fbclid=IwAR0x55gC3XA0TpmZBPSMLt_Tl4UTMWQ44H_3uDsMq7KR4srFoHO-AUkP–w

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.