Mari fotografi din Transilvania. Secolele 19-20

Joi, 4 februarie la ora 13.00, la Muzeul de Artă, va avea loc vernisajul expoziției „Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX”.

Într-un amplu proiect național expozițional și editorial, specialiști din opt muzee transilvănene și-au unit demersurile muzeografice de promovare a colecțiilor patrimoniale imagistice, readucând în actualitate istoria fotografiei secolelor XIX-XX, într-o bogată paletă tematică și cromatică ce se perindă între urban și rural, între primele fotografii realizate în spațiul transilvănean și peisajele antropologice ale ruralității tradiționale.

Instituțiile partenere în acest proiect sunt: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș; Muzeul Național Brukenthal Sibiu; Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca; Muzeul Național al Unirii Alba Iulia; Muzeul Casa Mureșenilor Brașov; Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural; Muzeul de Istorie Sighișoara și Muzeul Județean Satu Mare.

Sunteți invitati, prin intermediul acestor mărturii fotografice, la un itinerariu prin lumi apuse, la o (re)cunoaștere a propriilor identități, la o privire comparativă și o reconstituire a memoriei oamenilor și locurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.