Campanie pentru modificarea ritualului botezului prin scufundarea pruncului în cristelniță ! Semnezi ?

După tragedia de la Suceava, în care un bebelus a murit după ce preotul l-a scufundat în cristelnita în timpul botezului, mai mulți cetateni au inițiat o campanie publica, pentru modificarea acestui ritual.

Având în vedere situațiile tragice în urma cărora au murit prunci după cufundarea în apa din cristelniță, BISERICA trebuie să reglementeze urgent această practică!

NU cerem anularea practicii Botezului ci modificarea ei, astfel încât să fie prevenite aceste de riscuri inutile și chiar absurde!

Cum se poate face?

Prin udarea simbolică a capului pruncului cu apa din cristelniță și nu cu smuceli și chiar brutalitate, așa cum se poate observa din dovezile filmate de-a lungul timpului…

De ce este important?

Moartea bebelușilor din cauza Botezului din cristelniță practicat cu brutalitate prin scufundarea totală în apă – este o tragedie fără margini care aduce durere în loc de bucurie… Acest risc trebuie exclus de-acum înainte!”, se arată în campania publica.

Acest demers poate fi semnat accesand următorul link: https://campaniamea.declic.ro/petitions/modificati-ritualul-botezului-prin-scufundarea-pruncului-in-cristelnita?bucket&source=facebook-share-button&time=1612205296&utm_campaign&utm_source=facebook&share=052c3397-5d81-41e0-ae73-88438a505f18&fbclid=IwAR0vwhOMxUv6xpCiG5CcXZ8MLJyWG4k-lSId8UtgF8JBc4bWE5wjqcqbrsI

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.