Condiţiile de intrare în Portugalia se modifică din această noapte

Ministerul Afacerilor Externe transmite că autorităţile portugheze au anunţat noi măsuri cu privire la condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Portugheze, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică începând cu data de 31 ianuarie, ora 00.00.

Conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile portugheze, toate persoanele care călătoresc în Republica Portugheză, pe cale aeriană, din state membre UE sau asociate Spaţiului Schengen care înregistrează o incidenţă a cazurilor între 150 şi 500 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile (categorie în care se află şi România), trebuie să prezinte un test molecular (tip RT-PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării.

Totodată, în cazul acestor categorii de persoane, autorităţile portugheze recomandă efectuarea doar a călătoriilor care sunt esenţiale”, transmite MAE.

Este decretată Stare de Urgență pe întreg teritoriul național (conform Decretului nr. 9-A/2021) până la data de 14 februarie 2021, ora 23:59.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.