Enigma mare ! Cum vor testa autoritățile copiii la începerea școlii !?

Mai este puțin peste o săptămâna pana la mult trambitata redeschidere a scolilor în Romania, iar autoritățile (ca de obicei) au lăsat pe ultima suta de metri rezolvarea unor situații stringente.

Aceștia se prinde de cap in ceasul al 12-lea, deoarece nimeni nu știe cum vor reuși să facă fata triajului epidemiologic a copiilor. Medicii și asistentele care lucrează în sistemul de educație detașați în ultimele luni în call-center-uri vor fi nevoiți să revină în școli, pentru a face triajul epidemiologic.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că și așa școlile nu vor reuși să facă față unui număr mare de elevi care trebuie testați înainte să intre la ore.

Elevii care se întorc la școală vor fi testați la intrarea în clasă de către medicii școlari. Asta la oraș. Pentru că în mediul rural nu se știe exact cum se va face triajul epidemiologic, în condițiile în care nu prea există personal medical.

Oficialii din educație spun că verificarea copiilor ar putea să cadă, cel mai probabil, în sarcina medicilor de familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.