Sprijin pentru victimele violenței domestice

Prin proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, DGASPC Satu Mare, începând din luna martie 2020, vine în ajutorul victimelor violenţei domestice cu 3 noi servicii gratuite şi anume: cu o locuință protejată, un Grup de suport și un Cabinet de consiliere vocațională.

Scopul proiectului este de a acorda, gratuit, sprijin și ajutor, consiliere psihologică și orientare profesională, în special, prin posibilitatea de găzduire, pe o durată de până la 1 an, în cadrul unei Locuințe Protejate, pentru persoanele a căror  viață este afectată frecvent  de violența domestică și care doresc să înceapă o nouă viața, plină de liniște și speranță.

În plan național, în cadrul proiectului VENUS au fost create 42 de locuințe protejate pentru victimele violenței domestice (VVD), în care, femeile care trec printr-o situație de violență domestică, se pot adăposti gratuit pe o perioadă de un an. Pe lângă aceste locuințe protejate, în fiecare județ funcționează Grupuri de suport și Cabinete de consiliere vocațională menite să sprijine dezvoltarea personală și integrarea socio- profesională.

La nivelul județului Satu Mare sunt găzduite în locuința protejată un număr de 4 victime ale violenței domestice care beneficiază gratuit de următoarele servicii: cazare, vouchere de hrană, produse igienico-sanitare, consiliere psihologică (grup suport), consiliere vocațională și consiliere juridică.

De serviciile grupului de suport beneficiază 24 de victime ale violenței domestice (pe lângă cele 4 victime ale violenței domestice găzduite în locuința protejată), în total în cadrul grupului de suport sunt 28 de victime ale vioelenței domestice.

De serviciile cabinetului de consiliere vocațională mai beneficiază 24 victime ale violenței domestice (pe lângă cele 4 victime ale violenței domestice găzduite în locuința protejată), în total în cadrul cabinetului de consiliere vocațională beneficiază 28 de victim ale violenței domestice.

Serviciile amintite sunt asigurate de către specialiștii din cadrul DGASPC Satu Mare și anume: psiholog, asistent social (cu rol de responsabil servicii sociale) și consilier vocațional.

Nu trebuie să vă fie teamă să discutați deschis și cu sinceritate despre problemele dumneavoastră, deoarece discuțiile cu specialiştii noştri din cadrul DGASPC Satu Mare sunt absolut confidențiale. Specialiştii noştri sunt alături de toate victimele violenței domestice, discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane, și misiunea noastră este aceea de a  sprijini și susține, pentru a avea curajul de a ieși din situațiile dificile în care vă aflaţi.

Pe site-ul DGASPC Satu Mare https://www.dgaspcsm.ro/comunicate-de-presa-anunturi este publicat anunțul cu privire la criteriile de selecție a grupului țință în cadrul proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”. Aplicați ACUM pentru: “O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ FĂRĂ VIOLENȚĂ DOMESTICĂ!”

În cazul în care vă aflați într-o situație de violență domestică, dumneavoastră sau o altă persoană pe care o cunoașteți, și aveți nevoie de sprijinul și serviciile noastre, vă rugăm să vă adresați cu încredere Direcției  Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, fie personal, la sediul din  strada Corvinilor nr. 18, fie prin telefon: 0261. 768. 830 sau e-mail: secretariat@dgaspcsm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.