Avertismente pentru patru crescatori de animale din judet

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 22-28 ianuarie, 11 acțiuni de control.

Au fost vizate următoarele obiective și domenii de activitate: exploatații profesionale și non-profesionale de animale, farmacii veterinare, circumscripții sanitare veterinare de asistență concesionate, unități de producție, acțiuni sanitare veterinare, inspecții clinice.

În această perioadă, conform noului program de activitate stabilit, au fost verificate următoarele aspecte: condițiile de biosecuritate, zooigienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide.

În urma controalelor efectuate s-au aplicat: 4 avertismente la 4 crescători particulari de animale, din localitățile: Ghilești, Apa și Bârsăul de Sus – pentru nedeclararea în termen legal de 7 zile a animalelor nou introduse în exploatație.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.