A fost declanșat Planul Roșu. 4 morți și peste 100 de pacienți transferati ! (Foto)

Patru persoane au murit în urma incendiului de la Institutul „Matei Bals” și 120 de pacienți au fost transferati la alte spitale. A fost declanșat planul roșu de intervenție. Zeci de ambulanțe și mașini de pompieri au fost mobilizate la fața locului.

La Institutul „Matei Balş” au ajuns şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan și prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 05.05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 05.14, a spus secretarul de stat Raed Arafat. Incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate 4 saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere.

La spital au fost mobilizați aproape 100 de medici și asistenți. Au fost evacuate aproximativ 44 de persoane către spitalele de urgență, restul evacuate către celelalte pavilioane din spitalul Matei Balș. Din cei 44 de pacienți, doi erau în stare mai gravă.

Toti pacientii care au fost internati erau conectați la oxigen. Este vorba despre pacienți infectați cu COVID-19, în stadiu mediu spre sever.

Sursa: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.