Sorin Cimpeanu: „Deschiderea școlilor nu va fi condiționată de vaccinarea profesorilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu spune că deschiderea şcolilor pe data de 8 februarie nu este condiţionată de vaccinarea anti-COVID a cadrelor didactice, ci de evoluţia epidemiologică.

Încă din data de 14 ianuarie a fost anunţat public faptul că vaccinarea este un element important, care, însă, nu condiţionează interesul major de deschidere a şcolilor cu prezenţă fizică în data de 8 februarie, sub rezerva evoluţiei epidemiologice.

Evoluţia epidemiologică este factorul care determină decizia de a deschide şcolile pe data de 8 februarie după cele 3 scenarii. (…) Vaccinarea nu condiţionează. Noi, din Educaţie, venim cu aceleaşi elemente care pledează pentru deschiderea şcolii pe 8 februarie considerând că riscul nu poate fi eliminat total nici în România, nici într-o altă ţară. Dar el trebuie păstrat în limitele în care poate fi gestionat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a menționat că în jur de 8.000 de cadre didactice s-au vaccinat deja și alte 80.000 vor să se imunizeze, dar încă nu sunt doze disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.