Cvartet de saxofoane, în concert la Satu Mare

În această săptămână, după mai bine de 40 de ani, îl avem alături de simfonicul sătmărean pe Maestrul Horia Andreescu. Este dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” din București.

Acesta va dirija instrumentistii în cadrul concertului de la Satu Mare, ce va avea loc joi, 28 ianuarie, de la ora 18.30, la Filarmonica „Dinu Lipatti”. Cvartetul de saxofoane „Transylvanian Saxophone Quartet”, va crea o seara de neuitat pentru iubitorii acestui gen muzical. Printre alte fragmente muzicale, melomanii satmareni vor putea audia si Simfonia nr.3 “Eroica”, Op. 55 de L. van Beethoven.

Până în 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost Directorul Artistic și Dirijorul Șef al Orchestrelor și Corurilor Radio România. Este invitat frecvent să participe la jurizarea unor competiții internaționale, iar prin activitatea sa de Profesor Asociat al Universității Naționale de Muzică din București contribuie esențial la creșterea noilor generații de instrumentiști și dirijori.

Zoltán Réman activează ca saxofonist de la finele anilor ’90, de acest instrument legându-se numeroase recitaluri și apariții solistice în țară și peste hotare, fiind acompaniat de dirijori renumiți. În 2011 fondează, împreună cu Sándor Deák, István Makkai și Antal Kelemen cvartetul de saxofoane „TRANSYLVANIAN SAXOPHONE QUARTET”, o formație inedită pe paleta cameral-muzicală din România, cu care a repurtat succese importante.

Începând cu anul 2015, este conducătorul clasei de Saxofon Clasic al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.