Cand revenim la normalitate ? Ce spune Rafila ?

Dr. Alexandru Rafila este de părere că trebuie să ajungem la 100.000 de vaccinari pe zi. Numai așa vom atinge obiectivul de imunizare de peste 60% până la sfârşitul lunii septembrie.

Doctorul a spus că acest număr trebuie să includă ambele doze de vaccinare.

Vaccinarea este dimensionată la resursele de vaccin şi organizatorice de care România dispune în acest moment, a relatat Rafila.

În opinia sa, oamenii vor începe să dorească să se vaccineze numai în momentul în care se va face o informare corectă. Acesta este în opinia sa cheia succesului.

Alexandru Rafila declară că atingerea targetului de peste 100.000 de vaccinări pe zi ar fi posibilă dacă pe piată vor apărea mai multe vaccinuri. Unul dintre rolurile esenţiale îl vor avea medicii de familie. Noul vaccin de la AstraZeneca va fi făcut chiar în cabinetele medicilor de familie. Acest lucru va ajuta la imunizarea mult mai rapidă a populaţiei.

Este foarte important ca medicii de familie să informeze corect si complet oamenii care se află pe listele acestora, sustine Rafila.

În opinia sa, în mediul rural şi în special persoanele vârstnice nu sunt foarte bine informati. „Efortul de educare şi de mobilizare al lor cred că este cheia succesului”, a punctat Alexandru Rafila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.