Deținuții, declarați de Guvern prioritari la vaccinare

Potrivit Hotărârii de Guvern publicate în Monitorul Oficial, care modifică strategia națională de vaccinare, persoanele private de libertate au fost incluse în etapa a treia A, alături de lucrătorii din HoReCa, bancheri, coafeze, bibliotecari sau casieri, pentru a fi vaccinați prioritar, înaintea populației adulte care nu s-a încadrat în categoriile de persoane din prima și a doua etapă a campaniei de vaccinare.

Guvernul a decis săptămâna aceasta modificarea strategiei naționale de vaccinare, astfel încât în etapa a doua să fie vaccinate și persoanele cu handicap, însoțitorii acestora, persoanele fără adăpost dar și mai multe categorii din aparatul de stat.

Pentru etapa a treia, Guvernul a decis să fie introduse mai multe categorii prioritare care vor fi vaccinate înaintea populației generale care nu s-a încadrat în niciuna dintre etapele vaccinării.

Vaccinarea populației încadrate în etapa a treia A ar urma să înceapă în luna aprilie, însă autoritățile susțin că imunizarea s-ar putea face mai repede, dacă România primește suficiente doze de vaccin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.