Gesturi simple îndeplinesc vise mari

Proiectul ,,Gesturi simple îndeplinesc vise mari” inițiat de către Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog Satu Mare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare și Direcția Generală de Asistența Socială și Protecție a Copilului Satu Mare continuă și în anul curent, prin organizarea unor evenimente informativ preventive în centrele de plasament, centrele maternale și case de tip familial aflate în subordinea D.G.A.S.P.C .Satu Mare.

Scopul proiectului vizează atât realizarea unor activități informativ – preventive pe tema prevenirea victimizării minorilor, a delincvenței juvenile și a comportamentelor de risc asociate consumului de substanțe interzise, dar și aducerea bucuriei în sufletul tinerilor aflați în sistemul de protecție, a zâmbetului pe fețele acestora și împlinirea unor dorințe.

Joi, 21 ianuarie, gazdele activității informativ – preventive organizate în cadrul proiectului au fost mamele și copiii aflați în sistemul de protecție al Centrului Maternal LORENA Satu Mare, care au întâmpinat reprezentanții instituțiilor implicate cu bucurie și curiozitate, mulți copii, fetițe și băieți, cu vârsta cuprinsă între 1 ani și 6 ani, fiind fascinați de uniforma polițiștilor și jandarmilor.

Respectându-se măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2, întâlnirea s-a desfășurat în aer liber, în curtea instituției, sub forma unor discuții libere cu mamele și asistentele sociale din cadrul centrului, care și-au manifestat disponibilitatea de a participa. Astfel, mamele ne-au împărtășit aspecte referitoare la viața din centru maternal, bucuriile și micile probleme cu cei mici; s-au răspuns la întrebările adresate polițiștilor, jandarmilor și specialiștilor antidrog prezenți și s-a încercat, în scurtul timp alocat, să se clarifice anumite situații sau să se ofere informațiile necesare. Acest lucru se desfășura în timp ce cei mici se bucurau de jucăriile și jocurile primite, fiind provocați și ei să răspundă unor întrebări legate de comportamentul lor și de respectarea regulilor fixate în centru.

Întâlnirea a fost apreciată și de către participanții centrului, dar și de către reprezentanții instituțiilor implicate în demersurile din cadrul proiectului ca fiind una deosebit de fructuoasă și din perspectiva informațiilor transmise, dar și sub aspect emotional, căldura și bucuria celor prezenți fiind resimțită pe deplin.

Evenimente similare urmează a fi organizate lunar, polițiștii sătmăreni, jandarmii și reprezentanții Centrului Antidrog Satu Mare unindu-și forțele pentru o cauză nobilă, o cauză comună – de a da o mână de ajutor acolo unde este nevoie cu adevărat de noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.