Suita de evenimente, dedicate Zilei Unirii Principatelor Romane

Cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, Biblioteca Municipală Carei va organiza vineri 22 ianuarie 2021 o prezentare on-line de documente și imagini intitulată ,,Unirea Principatelor Române” și va pune la dispoziția vizitatorilor paginii de Facebook o biografie a personajului istoric Moș Ion Roată.

Tot vineri, 22 ianuarie va fi deschisă la Castelul Károlyi expoziția ”Mari personalități ale Unirii Principatelor Române”, realizată de către Direcția de Cultură Carei. În imagini sunt ilustrate figuri de seamă ale unor personalități implicate în acest eveniment istoric, precum Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu, Barbu Catargiu, Nicolae Crețulescu, Nicolae Rosetti Bălănescu, Anastasie Panu, Vasile Alecsandri, dar și scurte detalii biografice. Expoziția poate fi vizitată până în data de 1 februarie, conform programului de vizitare a Castelului.

Duminică, 24 ianuarie, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Carei vor depune o coroană de flori la Monumentul Ostașului Român, în memoria celor care s-au jertfit pentru unitatea neamului românesc și a celor care au înfăptuit Unirea Principatelor Române.

Totodată, vor exista suporturi de coroane pentru cei care, pe parcursul zilei de duminică, mai doresc să depună coroane de flori în cinstea înfăptuitorilor Unirii. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.