Român achitat de judecător deși a exploatat două tinere. Iată motivatia

Un român stabilit în Italia a fost achitat într-un dosar în care era acuzat că a exploatat două tinere, una dintre ele fiind chiar iubita sa. Tinerele erau exploatate în zona oraşelor Civitanova şi Porto Sant’Elpidio.

Întreaga poveste a început în urmă cu mai mulţi ani, când Cornel Eduard Ghiţă ar fi început să exploateze două tinere, ambele românce, în zona localităţilor Civitanova şi Porto Sant’Elpidio. Conform Il Resto del Carlino, românul ar fi avut o relaţie cu una dintre tinere şi, ulterior, sub ameninţări, ar fi început să o exploateze atât pe aceasta, cât şi pe o prietenă a acesteia.

Cele două tinere erau exploatate pe stradă, iar Ghiţă le-ar fi urmărit în permanenţă, pentru a se asigura că acestea nu fug, dar şi pentru a le colecţiona încasările. În momentul în care îşi cereau drepturile sau intenţionau să scape, tinerele erau bătute şi ameninţate de un alt bărbat cu moartea. În cele din urmă, tinerele au prins curaj şi au depus plângeri împotriva lui Ghiţă.

După o anchetă anevoioasă şi un proces care a durat ani întregi, procurorii au cerut doi ani de închisoare cu executare pentru român, din cauza circumstanţelor agravante.

Însă verdictul magistraţilor italieni a venit ca o lovitură în plin pentru victime. Pe lângă faptul că circumstanţele agravante nu au fost luate în calcul, s-a decis achitarea românului pe motiv că faptele s-au prescris.

Sursa: www.gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.