Cele mai sărace orașe din România. Municipiul Satu Mare, sub media naționala !

Conform studiului anual realizat de GfK privind puterea de cumpărare în Europa, venitul net anual disponibil pe cap de locuitor în România a crescut, în 2018, cu 18%. Pe lista oraselor, în funcție de puterea de cumparare, municipiul Satu Mare se afla sub media naționala.

Pe lista cu cele mai sărace orașe din România, care au cu cea mai mică putere de cumpărare se înscriu: Botoșani, Vaslui, Călărași și Giurgiu, urmate de Suceava, Piatra-Neamț, Focșani, Buzău, Slobozia, Alexandria, Slatina și Drobeta-Turnu Severin la mică distanță de primele.

Pe lista orașelor cu putere de cumpărare sub media națională se înscriu: Satu Mare, Baia Mare, Bistrița, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Bacău, Iași, Brăila, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Reșița, Târgu Jiu, Zalău, Târgu-Mureș. Orașele care se apropie de nivelul mediei pe țară din punct de vedere al puterii de cumpărare sunt cele aflate în competiția dezvoltării: Ploiești, Pitești, Constanța, Alba Iulia și Arad.

La polul opus, Cluj, Timișoara și județul Ilfov, în frunte cu Bucureștiul sunt zonele cele mai dezvoltate ale țării, unde puterea de cumpărare este cu cel puțin 20% peste media pe țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.