Drumetie pe Dealul Comja … de ziua lui Mihai Eminescu (Foto)

Duminică, 17 ianuarie, Asociația de Tineret, Turism si Ecologie Cutezătorii Munților a organizat o nouă drumeție culturală pe Dealul Comja situate între Racșa și Seini, de ziua poetului nostru national, păstrând o tradiție a cluburilor de profil din Maramureș ce datează de mai bine de 20 de ani.

Chiar dacă condițiile din această perioadă sunt dificile și nu a existat o invitație publică în acest sens, Cutezătorii nu au dorit să renunțe la această frumoasă tradiție, cu atat mai mult cu cât o parte dintre membrii Asociației participau pentru a 8-a oară la acest eveniment desfășurat în fiecare an în preajma zilei de 15 ianuarie, ziua nașterii lui Mihai Eminescu. Participanții au parcurs împreună un traseu pornind din Racșa până pe Dealul Comja, acolo unde, în urmă cu 82 de ani a fost plantată de soldați la ordinal generalului P.Ion prima pădure de pini și molizi care descria numele EMINESCU. Pădurea a fost distrusă și replantată de localnici, în prezent doar primele litere mai putând fi vizibile de la înălțime.

În locul denumit de ei Pădurea Eminescu, au recitat poezii eminesciene, fiecare din cei prezenți putând să-și aducă aportul la programul cultural construit ad-hoc. De data aceasta au fost prezenți și 6 copii Cutezători, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, unii dintre ei venind de acasă pregătiți să recite poeziile preferate din opera marelui poet. Ei sunt dovada vie că astfel de inițiative au viitor și merită să fie transmise generațiilor următoare.

Cei 20 de sătmăreni au parcurs traseul din Racșa până pe Dealul Comja, la limita dintre județele Satu Mare și Maramureș, în 5 ore, acesta având o lungime de aproximativ 15 kilometri (dus-întors).Bucuria copiilor a fost mai mare la întoarcere când zăpada mare le-a permis să-și ia o porție sănătoasă de săniuș.

La eveniment au participat și 3 tineri câștigători ai premiului special oferit de Cutezătorii Munților în proiectul,,Mers sportiv în orașul tău”, premii constând într-o drumeție de o zi cu transport și ghidaj inclus.

Chiar dacă este iarnă și activitățile se desfășoară cu un public restrâns, Cutezătorii Munților nu se opresc în loc și invită și sătmărenii să fie activi. Sătmărenii dornici de mișcare în aer liber pot găsi pe paginile de Facebook: Asociația Cutezătorii Munților și Mers Sportiv în orașul tău propuneri interesante de trasee deschise în orice sezon, recomandări pentru drumețiile de iarnă, precum și invitații la evenimentele organizate pentru tineri sau pentru publicul larg.

Un Comentariu la "Drumetie pe Dealul Comja … de ziua lui Mihai Eminescu (Foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.