Trucuri care te ajută să capeți imunitate

Este important să știm câteva trucuri simple ce ne ajuta să capatam imunitatea de care avem nevoie în aceasta perioada a anului, și nu doar din cauza coronavirusului.

Aliatele unei imunități puternice sunt alimentele bogate în minerale cum este zincul, precum și în vitaminele A,C,D și E. Acestea trebuie să fie gătite fie la abur, fie la cuptor. 

Pentru vitamina A, pot fi consumate alimente precum: ardei, caise, fasole, ficat de pui, gălbenuș de ou, gogoșari, ulei de pește, varză și vinete.

Vitamina C se găsește în: ananas, ardei gras, broccoli, căpșuni, cătină, coacăze, conopidă, măceșe, mango, pătrunjel, varză de Bruxelles, varză creață și kiwi.

De asemenea, sunt recomandate alimente bogate in vitamina D: carne de vită, cereale fortificate, ciocolată neagră, ciuperci, hering, spanac, lapte vegetal, mazăre, somon, ton și tofu.

Pentru un aport de vitamina E, se pot consuma: alune, avocado, cartofi dulci, migdale, ouă, semințe de floarea soarelui, spanac, sparanghel, struguri, sfeclă roșie, ulei de măsline și varză kale.

Alimentele ce conțin zinc sunt: alune, carne de vită, caju. stridii, linte, năut, porc, pui, fasole, spanac și varză.

Totodată, unele băuturi și condimente întăresc imunitatea. De exemplu, se pot face smoothie-uri din fructe și legume proaspete. Propolisul este un alt ingredient cu proprietăți antivirale excelente. În plus, pot fi consumate siropuri presate la rece, ca cele de afine, cătină cu miere, măceșe, morcov, mure, portocale ori extracte din muguri de brad, de mesteacăn, din mlădițe de măceș ori de coacăz negru. Acestea ameliorează durerile în gât și tusea, favorizând eliminarea secrețiilor și vitamizând organismul.

Între condimentele ce au rol dezinfectant pentru organism, recomandate în cazul unor infecții virale, se numără: anason, busuioc, cimbru, eucalipt, fenicul, ghimbir, mentă, oregano, rozmarin și turmeric. La acestea se adaugă usturoiul și ceapa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.