Care a fost cea mai scazuta temperatura înregistrată vreodată în judetul Satu Mare ?

(-30,9) grade Celsius a fost temperatura minima înregistrata pana în prezent (adică, de când se fac masuratori meteorologice), în judetul Satu Mare. Aceasta minima a fost consemnată în ianuarie 1929, în orașul Carei.

Va reamintim ca minima de astăzi, 17 ianuarie, la nivel de țara a fost de (- 22,9) grade Celsius, înregistrată la Miercurea Ciuc.

De menționat este faptul că întreaga tara se află în acest week-end sub atenționarea meteo de ger. Mai exact, potrivit ANM, este așteptată o vreme deosebit de rece, în special pe parcursul nopților, dar și al dimineților.

În ceea ce privește temperaturile, cele minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade. Se pare că cele mai scăzute valori vor fi în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.

De cealaltă parte, maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade, iar informarea meteorologică rămâne în vigoare până miercuri la ora 10.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.