Trucuri pentru dezghețarea geamurilor de la mașină

Vremea rece din această perioadă crează adevărate probleme șoferilor. Asta pentru că în fiecare dimineață trebuie să își dezghețe geamurile mașinii. Vă prezentăm mai jos, câteva metode care chiar funcționează.

1. Acoperă parbrizul pe timpul nopții

Poți face acest lucru cu o bucată de carton, un prosop sau un cerșaf împăturit. Te poți ajuta de ștergătoare și o altă greutate asupra mașinii. Chiar dacă dimineața veți găsi un strat subțire de gheață pe parbriz, acesta poate dispărea cu ajutorul sistemului de climatizare pentru dezghețare.

De asemenea, poți pune pungi peste oglinzile laterale, pe care să le prinzi cu un elastic de cauciuc. De altfel, trebuie să știți că există și învelitoare magnetice profesionale care previn formarea gheții pe parbriz.

2. Dezghețarea geamurilor cu soluții din comerț

În cazul în care nu vreți să acoperiți parbrizul, puteți aplica seara o soluție pentru a preveni formarea gheții. Există și soluții pe care le puteți folosi dimineața pentru a îndepărta mult mai ușor gheața formată cu racleta.

3. Dezghețarea geamurilor mașinii cu soluții făcute în casă

Umpleți un pulverizator cu alcool izopropilic și câteva picături de detergent de vase. Pulverizați soluția pe parbrizul înghețat și în 1-2 minute gheața o să se înmoaie și o veți putea îndepărta ușor cu racleta. este foarte simplu de preparat și puteți face asta rapid.

De asemenea, puteți folosi o soluție din trei părți oțet distilat și o parte apă, care are efect de curățare și prevenire a formării gheții.

4. Pornește mașina din casă

Aceasta este una dintre cele mai comode opțiuni, însă una costisitoare. Puteți porni mașina din telecomandă, cu doar câteva minute înainte să ieșiți din casă. O astfel de telecomandă este destul de eficientă, în cazul în care timpul vostru este limitat.

5. Faruri înghețate

Pentru farurile înghețate există metode la îndemâna oricui. Una dintre ele este cea cu ceară. Curățați farurile și lăsați-le să se usuce, apoi aplicați un strat subțire de ceară. Aceasta va împiedica acumularea umezelii. Trebuie să știți că această protecție durează câteva săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.