Programul Rabla ar putea suferi modificări în 2021

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, ar vrea ca programul „Rabla” să vină cu măsuri alternative și să dea posibilitatea de a cumpăra și alte mijloace de transport, nepoluante, cum ar fi, de pildă, trotinetele electrice.

Cine predă mașina și scoate din circulație o mașină poluantă să aibă opțiunea să cumpere și altceva decât mașină, un alt mijloc de transport. În București, de exemplu, de ce n-am putea să cumpărăm acele trotinete electrice și să folosim trotinetele electrice în loc de mașini? Trebuie să ne gândim și la asemenea opțiuni, pentru că echilibrul ar fi mult mai mult în favoarea mijloacelor de transport nepoluante, hibrid, electric”, a declarat Tanczos Barna.

Mașinile hibrid sunt și acum incluse în programul „Rabla”, iar în prezent, sunt depuse dosare pentru peste 5.000 de mașini electrice, tot în cadrul programului Rabla, a spus Tanczos Barna.

Tichetele pentru hibrid și electrice vor rămâne în continuare valabile, iar Ministerul Mediului va căuta să suplimenteze bugetul programului Rabla în 2021, deși, spune ministrul Tanczos Barna, bugetul pe 2020 nu a fost consumat în totalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.