Familie bagata în spital de trichineloza

Anul 2021, debutează cu primul caz pozitiv, de infestare la om cu trichină, cauza fiind consumul de carne de porc sacrificat tradițional, în gospodăria unui cetățean din localitatea Vetiș.

Boala a apărut în familie, datorită consumului de carne de porc neexaminată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentului, în direcția depistări trichinelozei.

În alta ordine de idei, inspectorii DSP au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, din care 1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei – 1 supermarket , din localitatea Livadă – pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și 4 avertismente – pentru 4 producători particulari, din Piețele Agroalimentare din localitățile, Satu – Mare – 2, Carei – 1, Negrești Oaș – 1, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării produselor lactate, legumelor și fructelor.

Controalele, s-au soldat și cu punerea sub sechestru/reținere oficială a cantității de 5,4 Kg carne porc vrac, în valoare de 96 Lei. Carnea fost confiscată și dirijată spre ecarisare prin incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, din județ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.