Câți bani primesc medicii pentru activitatea din centrele de vaccinare ?

Executivul a aprobat în şedinţa de astăzi, 15 ianuarie, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind acoperirea costurilor necesare operaţionalizării centrelor de vaccinare anti-COVID, precum şi pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare.

Potrivit OUG, cheltuielile pentru amenajarea centrelor și pentru plata personalului vor fi decontate de Ministerul Sănătății.

Pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 personalul medico-sanitar şi auxiliar beneficiază de un tarif orar: 90 lei/ora pentru medici; 40 lei/ora pentru asistenţi medicali; 20 lei/ora pentru registratori.

Cheltuielile curente şi de capital pentru operaţionalizarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie prin legile bugetare anuale, prin transferuri către bugetele locale prin introducerea unui nou articol bugetar la Cap 66.01 ‘Sănătate’”, se arată în nota de fundamentare.

Finanțarea cheltuielilor către administrațiile locale se va face prin transfer din bugetul Ministerului Sănătăţii după ce în prealabil DSP-urile vor încheia contracte de finanțare cu primăriile.

Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital în vederea operaţionalizării centrelor de vaccinare împotriva COVID 19, care se asigură prin transfer din bugetul Ministerului Sănătăţii către bugetele locale, se face în baza contractelor de finanţare încheiate între direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti cu autorităţile administraţiei publice locale beneficiare de astfel de transferuri. Finanţarea şi decontarea cheltuielilor necesare implementării măsurilor stabilite prin prezenta ordonanţă de urgenţă se pot realiza şi prin alte surse legal constituite. Fonduri externe rambursabile sau nerambursabile”, potrivit aceluiași document.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.