Meteorologii anunță 4 zile de ger. Temperaturi cu mult sub zero și la Satu Mare !

Un val de aer rece va cuprinde toată țara în acest sfârșit de săptămână. Diminețile și nopțile vor deveni extrem de geroase, iar în depresiuni se vor înregistra valori termice de până la -20 de grade Celsius.

Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Masa de aer rece va persista până la jumătatea saptămânii viitoare. Mâine (vineri – n.r.) vorbim de vreme în răcire în nord, nord-vest și  în centrul țării, unde temperaturile vor coborî la -13 grade. Cele mai ridicate valori, 4 grade Celsius la nivelul maximelor, se vor înregistra doar în partea de sud-est”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Sâmbătă, duminică, luni și marți, dar mai ales în ultimele 3 dintre cele 4 zile e posibil să se înregistreze cele mai scăzute valori termice. La sfârșitul acestei saptămâni și în primele zile din saptămâna viitoare, valorile de temperatură vor scădea posibil sub -20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei și în regiunile extracarpatice. Pe litoral vor fi -7 grade, iar la București -10 grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.