Centru de zi pentru persoanele cu dizabilitati

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare a pregătit un proiect numit „APT – Alternative pentru tine”, care are drept scop înființarea unui centru social de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități, în municipiul Carei.

Centrul de zi va asigura accesul persoanelor cu dizabilități la găzduire, îngrijire personală, servicii medicale, terapii de recuperare, servicii specializate în funcție de nevoile specifice ale acestora. Va fi asigurată astfel o creștere a calității vieții persoanelor cu dizabilități neinstituționalizate și prevenirea instituționalizării acestora.

Proiectul are o valoare totală 1.236.523,05 lei. Contribuția DGASPC Satu Mare este de 684.523,05 lei, restul sumei fiind suportată din fonduri guvernamentale prin Programul de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate”.

Proiectul, acordul de parteneriat cu Primăria Carei și cheltuielile necesare implementării acestuia, au fost aprobate de consilierii județeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.