Anuntul momentului ! Când se vor redeschide școlile ?

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, redeschiderea scolilor începând cu data de 8 februarie.

Din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni”, a spus şeful statului.

Tema discuției a constat în „Deschidem sau nu școlile pentru învățământul față în față?” În unanimitate, am concluzionat: începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni de până acum.

Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei în fiecare localitate. În acest fel, în localitățile încadrate în scenariul verde (relativ puține cazuri) toate școlile se deschid fizic.

În localitățile unde scenariul este galben, merg la școală copiii de grădiniță, clasele I-IV, și clasele a VIII-a și a XII-a. În cazul unde scenariul este roșu, merg la ore preșcolarii și cei din clasele I-IV.

Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mia de locuitori, localitatea se carantinează, iar toată lumea stă acasă și școlile funcționează online.

Decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități în parte, ținând cont de autonomia universitară. Sunt, însă, liberi să se alinieze acestor scenarii.

Lucrurile acestea vor deveni realitate în situația în care situația epidemiologică nu se înrăutățește grav. Toate celelalte măsuri rămân în vigoare. Nu se schimbă decât evaluarea pentru școli. Pe 2 februarie, vom face o reevaluare a situației pandemice, iar decizia finală va fi luată pe 2 februarie”, a mai spus șeful statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.