Scârțâie decontarea banilor pentru vaccinarea anti-Covid ! Primarii revoltati !

Premierul Florin Cîțu a anunțat azi, 13 ianuarie că Guvernul va adopta OUG privind organizarea centrelor de vaccinare și plata personalului medico-sanitar într-o nouă ședință, vineri. Șeful executivului le-a transmis primarilor că așteaptă criterii clare pentru decontarea cheltuielilor.

Nu aș spune dacă vor fi acoperite aceste cheltuilei și cu dotarea centrelor de vaccinare. Vaccinarea se face foarte simplu nu trebuie să fie ceva foarte sofisticat. Vă spun că nu banii sunt o problemă. (…) Trebuie clarificat clar mecanismul de plată. Cred că mergem prin Ministerul Sănătății și finanțat de la bugetul de stat. În trecut nota de plată a fost supraevaluata și vreau să mă asigur că avem criterii clare prin care aceste cheltuieli vor fi decontate. Mergem și în direcția fondurilor europene pentru decontarea unor cheltuieli”, a spus premierul.

Premierul Florin Cîțu a declarat după ședința de guvern că OUG va fi adoptată vineri, dată până la care speră să aibă toate avizele necesare. Cîțu susține că nu este „târziu” și că nu este afectată desfășurarea etapei a doua a campaniei de vaccinare.

Nu este târziu. Săptămâna viitoare o să am o discuție cu primarii și vom discuta despre bugetul pe 2021. Nu este aceasta cea mai mare cheltuială. (…) Primesc oferte și de la firme private care vor să pună la dispoziție gratuit spații pentru centrele de vaccinare”, a mai declarat prim-ministrul.

Guvernul Cîțu a amanat adoptarea OUG initiata de Ministerul Sănătății privind înființarea centrelor de vaccinare și plata personalului medical implicat în campania de vaccinare. Ordonanta i-a nemultumit pe primari, deoarece nu s-a prevăzut sursa de finanațare pentru adminstrațiile locale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.