Mii de bugetari ar urma să fie concediați în următoarea perioadă

Mii de bugetari se tem că își vor pierde locurile de muncă în curând. Premierul Florin Cîțu a cerut companiilor de stat care sunt pe pierdere să vină cu un plan clar de restructurare, iar asta înseamnă concedieri masive. În pericol sunt angajați de la CFR, TAROM, dar și din multe ministere.

Vor fi afectate CFR Călători, CFR Marfă, CFR Infrastructură, dar și Tarom.

CFR Călători, care are aproximativ 12 mii de angajați, a avut pierderi, în 2020, de peste 300 milioane lei.

Dacă la începutul anului 2020, șefii trecuseră în bugetul pentru venituri și investiții 13.100 de angajați, la finalul anului 2020, mai erau trecuți doar 11.800 dintre aceștia. Cu alte cuvinte, CFR Călători a început restructurările încă de anul trecut, iar concedierile vor urma și în perioada următoare.

CFR Marfă a avut, în 2020, pierderi de 150 milioane de lei și venituri nerealizate de 300 milioane lei, din cauza faptului că ANAF a blocat vânzarea a 9.800 de vagoane. CFR Marfă are aproximativ 4.000 de angajați.

Pe de altă parte, Tarom a avut, în 2020, pierderi de 454 milioane lei, iar din totalul de 1.500 de angajați, 500 vor fi concediați.

De asemenea, sunt foarte multe primării din țară, dar și consilii județene, care au anunțat deja că vor concedia mai mulți angajați, tocmai pentru a reduce costurile în perioada următoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.