Înșelătorie cu burse fictive pentru elevi. Mai mulți părinți au căzut în plasa infractorilor

O bursă de 3.600 de lei pentru elevii care au participat la școala online era promisă părinților care au accesat platforma virtuală româniadezvoltată.ro. Însă, pentru a primi acești bani, doritorii trebuiau mai întâi să achite o taxă de 98 de lei. Mulți au căzut în plasă.

Nu ar trebui fii păcălit așa de ușor. Trebuie să îți pui întrebarea cum să dai 100 de lei, 98 de lei, și să obții 3600. E ceva de noaptea minții, fără să cunoști, fără să interacționezi cu acel om față în față. Lucrul elementar pe care trebuia să îl facă – să sune să vadă dacă numărul de telefon există, dacă poate localiza sediul și să confirme, astfel încât să-și dea seama dacă vorbesc cu un escroc sau cu cineva bine intenționat”, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Pentru a se înscrie pe platforma care promitea bursele de mii de lei, ultizatorii erau nevoiți și să folosească informații personale, precum data nașterii, CNP-ul și adresa unde locuiesc.

Dacă mă pot gândi că unii copii au putut fi păcăliți și au depus bani cu speranța că își fac bine, nu pot gândi acest lucru la nivelul părinților. E foarte grav dacă un părinte e păcălit așa ușor!” mai spune Cristache.

Pentru ca promisiunea să pară cât mai reală, cei care au conceput programul Bursa elevului onlineau introdus și câteva criterii de eligibilitate. Elevul trebuia să aibă cel puțin media 9 la purtare, să fie cetățean român și să fie înscris la o școală din țară.

O tentativă similară de fraudă a avut loc și în luna aprilie a anului trecut. Tot pe o platformă virtuală, elevii de clasa a XII-a erau îndemnați să achite o taxă de 100 de lei pentru a primi în avans subiectele de la BAC.

Sursa: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.