Din nou Cod roșu la Petea !

Dacă în cursul zilei de vineri, 8 ianuarie, Vama Petea a fost pur și simplu sufocata de cele aproape 8000 de persoane care au tranzitat punctul de trecere a frontierei, situația nu este prea roza nici astăzi (9 ianuarie).

Timpul de așteptare este de 120 de minute, spun cei de la Poliția de Frontiera. Și asta cu toate ca sunt deschise 6 artere pe sensul de ieșire din țara, și alte doua pe cel de intrare în Romania.

Ca urmare a faptul ca sărbătorile de iarna s-au încheiat şi mulţi cetăţeni români se întorc în  statele din vestul Europei, unde au reşedinţa, în prezent,  pe sensul de ieşire din ţară, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungara, se constată o creştere a numărului de persoane care s-au  prezentat la control.

In plus, în contextul pandemic, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare cu privire la persoanele care urmează să intre în Ungaria. Acest fapt  poate determina cresterea timpului de aşteptare la ieșirea din țară. A fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv a fost suplimentat numărul arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.