Cum poți fi despăgubit dacă ți s-au stricat aparatele din cauza avariei de la rețeaua electrică

Nu mai puțin de 7 județe, printre care și Satu Mare, au fost afectate de întreruperea alimentării cu energie electrică și de interferențele din timpul avariei ce a avut loc vineri (8 ianuarie) dupa-amiaza. Mii de consumatori s-au trezit cu aparatele electronice și/sau electrice distruse.

Ce nu știu cei mai mulți dintre consumatorii casnici este că există o posibilitate să fi despăgubiți. Unii dintre furnizorii de energie electrică oferă o asigurare (prin parteneri asiguratori) a bunurilor tocmai pentru astfel de cazuri. Așadar, ar fi bine să vă verificați contractele încheiate cu furnizorii pentru a descoperi dacă sunteți sau nu asigurați.

În cele mai multe cazuri procedura este una relativ simplă: în primul rând trebuie să aduceti la cunoștința furnizorului/asiguratorului pagubele pe care le-ati suferit, după care va trebui să facrti o cerere de constatare a pagubei. Dacă produsul stricat este unul de mici dimensiuni (ex. cuptor cu microunde), cel mai probabil un curier va veni să vi-l ridice de acasă. Dacă produsul stricat este unul de mari dimensiuni, cum ar fi un frigider, un specialist se va prezenta la locul de consum și va efectua constatarea la fața locului.

Constatarea este necesară pentru a se stabili dacă electronicul/electrocasnicul s-a stricat din cauza problemelor la alimentarea cu energia electrică și nu din alte cauze. După caz, produsul va fi reparat sau înlocuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.